Startsida
Om denna site
Årsmöten -2009
Årsmöten 2010-
Stadgar
Kom i håg
Historier
Aktiviteter
Frågor
Meddelanden
MHRF
Fordon
Köp/Sälj
Resor
Nostalgi
Litteratur
Medlemmar
Gammal reklam
2007
[2003] [2004] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012]

8 januari: Bilder från ett mekarställe:

Måndag kväll i en mekarverkstad: Motorveteraner mekar med sina tvåhjulingar och ser fram emot vårens sköna turer. Men, mycket av glädjen och nöjet ligger i att få skruva och klara av alla utmaningar man ställs inför. Om man då kan vara flera som delar på samma lokal så blir nöjet ofta ännu större. Man ger varandra tips och det blir även en del roliga historier samt en mysig fikastund.

Som vi ser är det många olika objekt på gång, allt ifrån till synes hopplösa till nästan helt klara.
Text och bilder av Sölve

Vårens första åktur

Vårens första runda den 24 mars samlade inte många deltagande ekipage. Kanske det var lite för tidigat både vad det gäller datum som klockslag?

Vi var: en moped, en lättviktare, två motorcyklar och två bilar - det var allt. Efter turen grillade vi korv och pratade utanför "Vulkan" Solen sken men det var bara nio grader och lite snålblåst. Man får ta det som en träning inför kommande sköna rundor.

Min gamla moped går skapligt när det går utför men är väldigt klen uppför. ("överjackad" av tidigare ägare) Tommy med sin 98-kubikare fick nog bara använda tomgångsvarv för att inte köra ifrån mej. Nästa gång tar jag min Honda CB750 och då skall ingen behöva vänta på mej...tror jag.

Vide står för fotona och Sölve för texten.

Degerberga vårmarknad

Den 28 april var vi tretton man som körde till veteranmarknaden i Degerberga
Vi åkte i en minibuss och en personbil klockan sex denna soliga men svala lördagsmorgon.
 

Lättviktare och "rödmyra" till salu

Vi hade alla med oss matsäck som vi provade på en bit före målet

Vi blev lite besvikna när vi kom fram till marknaden. Man har hört att den brukar vara stor, men det gäller kanske deras höstmarknad i stället. Vi tog i alla fall ett par timmar på oss att titta runt bland både användbart och rent skrot. Några av oss hittade i alla fall något...

Runt marknadsplatsen fanns bilar och andra fordon att beskåda.
Ford Eifel t.v. var en populär tysk bil på 50-talet. Bilen bakom har jag sett tidigare, men kommer inte ihåg namnet, den var en futuristisk skapelse som gjordes i ett fåtal exemplar.

Bland motorcyklarna fanns denna Triuimph T120. Vem minns inte det säreget sköna ljudet när "Långasjö-Ericsson" gasade på med sin Trophy i Rövaredalen.

Vad skulle vi hitta på efter de två timmarna på marknaden? Mats kom med förslaget att besöka Biltema i Kristianstad. Sagt och gjort, alla gillade förslaget och efter en timma där kom alla ut med varsin biltemapåse.
Dagens matintag gjordes också i Kristianstad, på bilden t.h. har några av oss fångats av Mats kamera just när vi har magarna påfyllda.

På hemvägen stannade vi och tittade på motorcyklar i alla dess former hos Claessons i Bromölla. Jag måste erkänna - man blir sugen på en lite modernare motorcykel. Men charmen hos de äldre går inte att ersätta, så i alla fall jag håller mej till de lite äldre

Det blev en omväxlande och trevlig lördag som vi gärna gör om. Att besöka några olika objekt samma dag är inte så dumt. Vi får hoppas att det blir flera tillfällen och med flera av våra medlemmar.

Bilder Mats o Sölve, text Sölve

Vårrallyt den 13 maj

Från Ordenshuset i Vissefjärda utgick "Vårrallyt".
Förmddan började med rätt mycket moln, men under hela dagen höll det tätt och emellanåt var det härligt solsken.
Mopederna fick lite handikapp innan motorcyklar och bilar körde körde iväg till ett för de flesta hemligt mål. Det hade utlovats korvgrillning - någonstans.
På bilden t.h. ses ett par av de mopeder som var med. Glädjande nog också med kvinnligt inslag.

På olika sorters vägar gick färden via "Världens ände" till en plats jag aldrig hört talas om - Tullahängen.
Solen sken, göken gol och alla andra fåglar gjorde allt för att bli hörda.

Lars hade jämt jobb med att förse alla med grillad, tjock och god korv.  Det gäller att hålla tungan rätt i mun...

Det var skönt i vårsolen och alla verkade ha det trevligt. Korven smakade bra, vissa åt både två och tre stycken.

Vi hade en pristävling med några blandade frågor att svara på. En strålande glad Erik, med priset i ena handen och korven i den andra, hade svarat rätt på alla. -Inte kunde man tro att alla skulle ha ett kryss, men så var det.
Även andra och tredje bäst "gissare"fick priser.

Vi som var med tackar allra ödmjukast för de trevliga timmarna tillsammans och ger ett fyrfaldigt hurra, hurra, hurra, hurra till er som organiserade utflykten. Som återuppstånden motorcykelåkare njöt i alla fall jag hela tiden.

text och foton av Sölve

Första "tisdagsrundan" den 22 maj

Det var klen uppslutning till vår säsongsstart av tisdagsrundan. Vi var bara två motorcyklar och tre bilar. Hoppas det blir bättre nästa gång. Kanske vi skall mejla en påminnelse några dagar före?

Vi som var med körde över Ubbemåla, Eriksmåla och till Åfors. Fiket på motsatta sidan av hyttan hade stängt. Vi fortsatte över Fiskesjö, Algutsboda och Johansfors. Olle som körde först valde att ta den nygrusade (vass krossten) till Lindås. Det blev lite småsladdande men i alla fall Olle verkade trivas när hans gamla Norton "slingrade" sej fram i lösgrus och svängar.

Utanför Amigo, som blev båda start, mål och fikaplats visar Olle upp nya skylten som skall vara med vid olika visningar och arrangemang.

 

Korrö den 15 juni

Många av oss hade sett fram emot att köra till Korrö. Men väderprofeterna hade talat om regn och oväder över södra Sverige. Därför var det många som inte kände sej sugna på en tur. Även jag var skeptisk och trodde att molnen skulle släppa sej. Jag tog bilen och körde till Amigo-parkeringen för att se om det kom någon.
Först kom Vide med sin nymekade och testade Jawa. Han var optimistisk både vad det gällde vädret och att motorcykeln skulle klara trippen. Jag var också sugen på en mc-tur och bytte bilen mot min Honda CB750. Sedan kom även Lennart, Sune och Bosse med sina tvåhjulingar.
Tillsammans med ett par bilar körde vi iväg halv nio som bestämt.

Vi tvåhjulingar körde de sköna vägarna från "tvillinggrindarna" via Åkerby och Linneryd. Vide med sin Jawa fick bestämma takten...Inne på området ställde vi upp våra fordon. Här några av motorcyklarna.

Det fanns inte många "knallar" på plats. Men Vide gjorde i alla fall ett bra klipp. Ett par nästan nya Halvarssons läderhandskar blev hans för 200 kronor.

Arrangörerna räknar med att återkomma nästa år, då förhoppningsvis med mera publik, knallar och utställare - bland annat Emmaboda Motorveteraner

Gullabo 11 juli

Onsdagskvällarna i Gullabo har blivit mycket populära. Blandat folk med mestadels bilar men också 2-hjulingar samlas för att prata och fika. Tvärs över vägen finns Gullabo Värdshus som laddar upp extra inför dessa kvällar.
På bilden ser vi två "nytända" knuttar, Sölve och Vide.

Just denna kväll fick vi se fyra verkliga rariteter, två B.S.A. och två Husqvarna från 30-talet. De två B.S.A. vi ser på bilden var renoverade nästintill som original. Den ena kördes av damen t.v.

text o foton: Sölve

Tisdagsresa Holmsjö 28 augusti

Våra tisdagsrundor har varit glesa med deltagare. Oftast har det bara varit 6-7 medlemmar som kommit till Amigo-parkeringen klockan sex sista tisdagen varje månad.
Den 28:e var vi fyra bilar, varav tre i "Fiat-maffian" och tre motorcyklar. Efter lite överläggande kom vi överens om att köra till Holmsjö.

Några av kvällens fordon. Vi blev tre Fiat, en Volvo 142, två Honda mc och en NV 125:a

Vi körde snabbaste vägen till våffelserveringen i Holmsjö, vi visste inte säkert öppettiderna.
Det blev tid för både fika och någon timmas blandat prat. Som vanligt var det Vide som hade bäst munläder, men alla bidrog med något minne eller historia.
Här ser vi de nya innehavarna servera våfflor med sylt och grädde.
Det var vissa som avslutade med äppelpaj och vaniljsås.

Kvällen innan i "Vulkan" hade någon sagt att det blev 25% rabatt om man har motorcykel. Mycket riktigt - vi som var mc-klädda fick denna förmån utan att säga till. Om bilförarna fick rabatten vet jag inte...

Vägen hem i skymningen gick på småvägarna via Spetsamåla, Sneramåla och allt vad byarna heter. Augustimånen var nästan full och sken fint efter att solen sjunkit undan bakom horisonten.
Denna typ av kombinerad körning och prat är avkopplande och rekommenderas till alla våra medlemmar.

Fotograf var Mats, texten gjorde Sölve

Emmaboda Marknad 7 september

Det var mycket sämre anslutning till årets marknad än tidigare. 4-5 bilar, ett par mopeder, 6-7 mc och Karl-Erik-motorn.

I klubben finns många intressanta bilar, men det var inte många som kunde visas upp. Här ser vi i alla fall tre fina Volvo.

Både mopeder och motorcyklar av olika slag får uppmärksamhet.

Den gamla Karl-Erik-motorn väckte viss nyfikenhet - i synnerhet när den fick stå och tuffa på tomgång.
Mest de äldre kände igen ljudet från sin ungdoms dagar..

Resa till Huskvarna den 10 oktorber:

Vi var 36 som äntrade Dacke-bussen klockan åtta lördagsmorgonen. Tempen var på nollan och solen hade stigit över horisonten.

Efter en bensträckare och intagande av medhavd fika kom vi så fram till Huskvarna Fabriksmuseum. Vi var framme lite för tidigt så vi satt och väntade en stund. På bilden skall vi just gå in. Det var inte bara jag som fotade, så det saknas några på bilden.

Förre motocrossmästaren Jan Johansson visade oss runt och berättade historier om de olika motorcyklarna samt sin egen karriär.

En av Jannes VM-cyklar fanns på plats tillsammans med en ansenlig monter med priser. "Vår" Hasse Svensson har lånat ut denna "Lindströmmare" till museet. Det låter kanske lite konstigt med "Lindströmmare", det skulle ju vara Husqvarna!. Skåningen Gunnar Lindström hade under flera år jobbat med vidareutveckling av Husqvarnas motorcrosscyklar i visst samarbete.

Långa rader av läckerheter som fick oss att få nostalgiska tankar från gångna dagar. .

Det fanns också några motormodeller uppskurna.

Husqvarna var inte enbart tvåhjulingar - man hade/har ett mycket brett tillverkningsprogram. Men visst var sådant med motorer dominerande även om vi kunde se köksutrustning, kaminer, brödrostar, pannor, symaskiner, vapen - och mycket, mycket annat.

De damer som var med tyckte nog att det kunde varit lite intressantare. Det får vi nog tänka på en annan gång!. Kanske shopping på A6 hade tilltalat mer medan vi motorintresserade kollade museet?

Man känner igen 40-50-talets kök med masonite-dörrar som slets ner så de ramlade ner..

Det är svårt att fota inifrån bussen. men här ser vi i alla fall ordförande Vid Gunnarsson. Hasse till vänster har alltid mycket att berätta och hans minner verkar vara på topp.

Vi tackar för en trevlig dag och ser fram emot nya träffar på ena eller andra sättet.

Vi skall undersöka om det går att anordna någon slags "fotokväll". Vi tar med oss, som vi tycker, intressanta foton på fordon, verkstäder och olika ögonblicksbilder. De som har bärbar dator och scanner kan kopiera, samla och delge övriga medlemmar. Denna hemsida kan också användas till att föreviga och sprida sådant som är intressant för motorintresserade.

Text och foton av Sölve

[Startsida] [2003] [2004] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012]