Startsida
Om denna site
Årsmöten -2009
Årsmöten 2010-
Stadgar
Kom i håg
Historier
Aktiviteter
Frågor
Meddelanden
MHRF
Fordon
Köp/Sälj
Resor
Nostalgi
Litteratur
Medlemmar
Gammal reklam
2011

Mopedrallyt uppdaterat 8 sept.

16 april: Avrostning för motorcyklar. Vi var ett 25-tal motorcyklister som mjukade upp oss och hojarna inför säsongen.
Vi höll som vanligt till på Emmaboda Flygbana där vi tränade olika manövrar. Vi körde snäva åttor och tränade balans.

Bromsprov gjorde vi från olika hastigheter, 50, 70 och 90 km/tim. De två första med en undanmanöver.
På bilden är har vi enda ekipaget med passagerare. De kör i 90 km/tim fram till konorna och bromsar så mycket det går utan att få hjulsläpp.

"Det gick ju bra"

Medhavd fika och grillgrejer smakade bra efter mer än en timmas härjande på hojarna. Samtalsämnen varierade, allt från körningarna och teknik till mer alldagligt "skitprat"

Efter ungefär tre timmar känner de flesta av oss lite mer redo att ta oss an säsongens utmaningar. Och så önskar vi alla en fin tvåhjulingssäsong 2011 samtidigt som vi tackar er som gjorde denna avrostning möjlig.              Foto o text av Sölve

28 maj: Vårt rally och tävlingar om vandringspriset.

Det blev flest mopeder samt två motorcyklar och 7-8 bilar, så tillsammans var vi ungefär 30 som slöt upp vid Simhallen. Det var mulet och regn hängde i luften - men det skulle inte komma ner något!
Bilar och mc hade en 12-13 mil lång asfaltsrunda att köra medan vi mopedister "bara" hade 5 mil på sköna små grusvägar.

En radda mopedister närmar sej Långasjö och kör sedan Ängavägen mot Törsbo.

De som kört stora rundan anländer till Törsbogården.

De flesta av våra fordon samlade vid mål. Motorveteranerna håller till nere vid "hönshuset" med tävlingar, grillkorv och umgänge.

I ett träd fanns en spann som Erland försöker få ner bollarna i, inte så lätt...

Inga-Britt, Gunn och Kerstin hade full fart på grillen och korvarna.

Var bara tvungen att fota den häftiga "GT-stolen" som satt i Jörgens 2-takt Saab.

Jan-Erik har tillsammans med "kommiten" jobbat med detta rally. Här hänger han upp en av de frågor som i alla fall jag hade svårt att klara av (jag fixade bara 7 av de 12)

Dagens bäste poängplockade blev Lennart Qvist. Vandringspriset "glasbilen" kommer han att få låna ett år. Det blir på konditori Fenix den 7 juni som den lämnas över. Kom dit och kolla och tag en fika!

Vide försöker träffa en spann med hjälp av golfboll och klubba. En som ät mycket intresserad av bollarna är också med på bilden.

Egentligen är det både trevligt och mysigt med denna typ av aktiviteter. Kanske vissa var lite oroliga för vädret, annars kunde man hoppas på fler deltagare.
Jag Sölve, och alla som var med tackar för denna dag. Ni som arbetade, organiserade och gjorde det möjligt, tackar vi och bockar så slipsen kasar i marken.


Vi körde vårt mopedrally den 20/8. Det blev väldigt omtyckt av deltagarna.  Du kan ladda ner en "fullbild" i A4-format och spara och skriva ut. Klicka här.

Några fler bilder:

Höstens bussresa 15 oktober

Målet för höstens gemensamma bussresa hade hållits lite hemlig. Det hade sin anledning, målen var lite osäkra och fick ändras. Ett planerat ställe hade flyttat och något verkade svårt att genomföra.
Men de mål som sent bestämdes blev riktigt bra och det blev en intressant och trevlig resa i höstens färgrika sceneri.
Vi var ett 40-tal medlemmar som lämnade Taxitorget tidigt klockan sju denna lördagsmorgon. Första målet skulle bli Rydaholm och Smålands Bil, Musik och Leksaksmuseum. Det blev för värdparet att öppna upp tidigare än vanligt. För oss som inte varit där tidigare blev det en positiv upplevelse. Där finns väldigt mycket att titta - och även lyssna - på, bilar, motorcyklar , mopeder, cyklar, leksaker, musikinstrument med mera. Egentligen har man svårt att både fatta och ta till sej alla saker som finns där. Det fordrar nog ett par besök till för att se allt. Att någon kan samla in så mycket fint och värdefullt och sedan låta andra ta del av är mycket värdefullt. Man kan bara njuta och glädas åt tiden man är där.

Efter ett par timmar satt de flesta av oss i bussen och fikade det vi haft med oss. Sedan bar det av mot Halmstad och vidare till Vindarps Mopedmuseum. Göran Martinsson som är mannen bakom detta fantastiska museum har skapat en otrolig samlig av mopeder. Nästan alla är renoverade och ser ut att vara i nyskick, han gör själv renoveringarna i sin verkstad. Man har svårt att förstå hur han kan ha ett sådant intresse och energi som fordras.
Det är svårt att ge mopederna rättvisa på ett foto, man måste nog se dem.
Tänka sej, han har ungefär 200 mopeder och i verkstan var det ytterligare ett par på gång. Det här med mopeder måste ha varit en otroligt stor marknad med massor av fabrikat och modeller.

Dessa bilder har lite högre upplösning och kan förstoras om du så önskar.

Nöjda och belåtna intog vi åter våra platser i "Rasken" och stannade vid Rasta i Halmstad. Där tog vi en timma för att käka eller fika. Solen sken och det var riktigt skönt ute, många köpte en glass och smaskade på som efterrätt.
På hemvägen blev det en del underhållning, Stig-Ove sjöng några nostalgivisor och ett par andra berättade halvfräcka historier.
Vi hade haft en bra resa med intressanta mål, trevliga människor och en mycket duktig chaufför.
Tack till er som organiserade det hela.

Foton av Sölve, Lennart och Mats, Sölve står för texten.