Startsida
Om denna site
Årsmöten -2009
Årsmöten 2010-
Stadgar
Kom i håg
Historier
Aktiviteter
Frågor
Meddelanden
MHRF
Fordon
Köp/Sälj
Resor
Nostalgi
Litteratur
Medlemmar
Gammal reklam
2010

Detta är sida 1, gå till sida 2

Mc-avrostning 25 april.

Några av våra mc-åkare var med på "avrostning" den 25 april. Tillsammans med MVC Sydost från Nybro hade vi hela dagen  Emmaboda Flygbana till förfogande för olika övningar inför säsongen. Vid elvatiden hade det kommit ett 35-tal motorcyklister som ville mjuka upp sej själva och hojarna. Att träffas är också en viktig sak.

Några av de samlade hojarna

Klas-Göran och Olle med Vide delvis skymd placerar ut konor.

Mellan övningarna fanns det tillfälle för grillning och fika

Att köra mellan konor "utan att styra" var en uppgift. Det gällde att luta sej själv och cykeln så den svänger.

Undanmanöver där funktionären visar vilket håll var en träning.

Vi fick också prova att bromsa på olika sätt, enbart med bakbroms och med båda i olika hastigheter. Alla verkade ha det mesta under kontroll och vad man kunde se var de flesta var nog rätt så vana och rutinerade motorcyklister.
Det blev några trevliga timmar i fint vårväder. Vi som fick tillfälle att köra tackar er som gjorde det möjligt och hoppas på en ny avrostning 2011.

Vårrallyt och Emmaboda-karnevalen 29 maj:

Denna dag då karnevalen skulle få upplevas efter 15 års träda, körde vi vårt vårrally på förmiddan. Det var lite tveksamt väder med sol och regn blandat så vi blev inte så många som gav oss iväg på småvägarna.

Startuppställning vid ER-sjön. Tvåhjulsåkarna är rustade för ett ombytligt väder och Lars Spitfire har cabben uppe

Det blev körning på krokiga, fina och ibland lite blöta grusvägar. Naturen är underbar med färskgröna färger och träd i blom. Då märker man inte så mycket att det kommer några regnstänk emellanåt. Efter ett par mils snurrande på vägarna stannade Åke och öppnade en bom, plötsligt var vi vid Emmaboda Flygbana. Vi fick se en kycklinggul Chevrolet Corvette komma mot oss, han körde den berömda "SuperStage". Efter klartecken kunde vi köra banan fram till grillplatsen vid hangaren.

Välklädda herrar: Johnny och Erland

Jan-Erik hade sett tilll att grillen var het. Det smakade bra med korv och bröd efter åkturen.

Vi hade det trevligt med korv och prat, dessutom kunde vi kolla på de häftiga Camaros som ställdes upp alldeles intill. Jan-Erik hade ett blad med kluriga "koder" vi försökte lösa. Vem som klarade det bäst kanske vi återkommer till. Dock brukar arrangemanget vara betydligt bättre (Sölves anm)  Några av oss skulle senare vara med i karnevaltåget....

Karnevalståget:

Vi motorveteraner hade inte avsett att ha något speciellt arrangemang i karnevalen. Vi skulle köra med några mopeder, mc och bilar av varierande modeller. Moped och bil går skapligt men att köra mc i ett tåg som går sakta och stannar ibland förstod vi skulle vara svårt. Därför blev det bara ett par "små" motorcyklar.

Olle körde först på en transportmoped med en skylt på. Mest uppskattad var nog Steine som vi ser t.v. på bilden . Mörkklädd med solglas och mustasch var det inte många som kände igen honom.

Mest leende på läpparna gav nog Tiger Wood-ekipaget

Det segrande ekipaget.

Text av Sölve, foto av Mats och Sölve

Tisdagsrunda 6 juli

Tisdagsrundorna har i år nästan helt handlat om mopedturer, så också denna kväll:
Klockan sex tog jag ut min Kansas och körde bort till Amigo. Vi blev fem man som körde, förutom mej själv var det Erland, Jan-Erik, "Koppis" och hans Petronella. Färden gick en massa småvägar varav en del rena stigar innan vi kom fram till våffelstugan i Långasjö. Både Jan-Erik och Erland kommer ju från Långasjö så de känner till varenda stig och väg.

Vi satt sedan i solskenet och pratade och käkade två våfflor var. Det blev en del gamla minnen som berättades som var intressanta att höra. Det finns mycket man inte visste
Hemvägen körde vi över Trollamåla och var hemma igen vid niotiden efter en riktigt trevlig runda.
Synd bara att det inte är fler som vill dela det mysiga med mopedkörning. Det blir kanske bättre....
             text o foto av Sölve

Mopedrally den 28 augusti:

Det var aktiviteter på Emmaboda Flygbana, det var veteranmarknad vid Simhallen och vi körde vårt Mopedrally. Vi var 16 man och en kvinna som rullade ut från Simhallen klockan 10. Glädjande var att vi hade fått sällskap av fyra mopedister från Kalmar-trakten och en från Vetlanda. Att få träffa och prata med nya likasinnade är väldigt roligt och givande.

En del av våra mopeder och några intresserade vid simhallen i Emmaboda

Lustgas som "viktkompensation" har vi inte sett tidigare. Slangen från tuben går in till luftfiltret, vrid på och.....

Olle stod för ordning och organisation i "kansliet"

På ingång till Hallarna

Petronella var enda kvinnliga föraren, vi vill gärna ha fler...

"Försteman" Håkan har med gänget kommit till Hallarna i Vissefjärda. Ordförande Vide står t.v.
Frågorna är besvarade och färden går vidare i det sköna vädret.

Färden gick vidare på trevliga grusvägar genom Luvön och till naturreservatet i Ekeboryd. Där fanns ytterligare fyra frågor att besvara, vissa lätta och någon svår för oss mopedintresserade.
Det blev ibland onödigt stort avstånd mellan ett par grupper. Det där med att ha backspegel och koll bakåt fanns, eller funkade inte, alltid så bra. Där skärper vi oss till nästa gång och rekommenderar att alla har minst en backspegel.

Tillbaka i Emmaboda igen körde vi genom gamla mörka tunneln under öronbedövande ljud (oljud) och till mål vid simhallen. Där väntade ett prov som gick ut på att från avstånd uppskatta bredden mellan två stolpar och moppens styre. Själv lyckades jag med 2 cm, men bäste man hade bara 1 mm till godo! Gick inte styret emellan blev man "diskad".

Avstånd bestämt och fram för att kolla ögonmåttet. Inte så lätt som man kan tro.
Önskvärt hade varit med ytterligare några prov.

Segerns sötma, fotografering och priser. Eriksson-paret Petronella och Håkan "Koppis" fick riktigt bra priser, bl.a. en årsprenumeration på den mycket läsvarda "Nostalgia"
Vi andra gratulerar och bugar.

Som sagt, det var fyra mopedister från Kalmar-trakten som körde med i vårt rally. Här har vi sex man, två var kanske mekaniker, entusiaster eller sällskap  När det var hemdags började det småregna och då hade de fyra nästan 6 mil kvar att köra. Regnkläder på...

Från Vetlanda kom också en man, vi ser honom härpå sin Crescent 2000 (Detta foto Magnus K)
 

Magnus Karlsson (Bilsport) var ute och fotade. Hans bilder i förminskat och "zippat" format kan Du under begränsad tid  hämta här.
Om Du vill ha en speciell bild i originalformatet, mejla Sölve.

Undertecknad och alla vi som var med tackar er som hjälpte till med detta mopedrally. Många, troligen alla uttryckte sin önskan om att nästa år igen få uppleva mysiga människor, moppar och vägar och inte minst av allt - blåröken.

Startsida

 Vid spakarna Sölve Ståhl

Nästa sida...