Startsida
Om denna site
Årsmöten -2009
Årsmöten 2010-
Stadgar
Kom i håg
Historier
Aktiviteter
Frågor
Meddelanden
MHRF
Fordon
Köp/Sälj
Resor
Nostalgi
Litteratur
Medlemmar
Gammal reklam
2010-2

Till Sida 1 2010

Höstens bussresa den 18 september:

Lördagsmorgonen klockan sju lämnade vi taxitorget i Emmaboda för en Skåne-resa med två utflyktsmål, Qvarnamuseet intill Kristianstad och Autoserum i Simrishamn.

Vi körde först mot Kristianstad och efter lite letande hittades "Sveriges äldsta motormuseum" . Ågaren/samlaren hade fyllt ett hus med tvåhjulingar av en massa sorter och skick. De allra flesta var egentligen renoveringsobjekt och inte många körbara. Där fanns också en gammal "affär" som drog fram många gamla minnen från 40-50-talen. Gå själv in på hemsidan qvarnamuseet.se

Egen fika medan vi väntar att få komma in i "Sveriges äldsta motormuseum" Det mesta var på två hjul men en affär och en cykelverkstad fanns där.

Trots dåligt skick var det i alla fall intressant att se hur pass olika mc-modeller och märken det funnits genom åren. Det tar mycket tid att "smälta" så många fordon, så den som vill kan ju åka dit en gång till...

Bland de hundratal motorcyklarna fann Roland en likadan som han själv har, en Matchelss 500 cc 1955. Han jämförde och kollade och såg att hans egen är "en pärla".

Efter någon timma fortsatte vi mot Simrishamn på Österlen. För det mesta sken solen och gav fina ögonminnen av naturen, allt från Brösarp´s kullar till de tusentals dignande äppelträden runt Kivik. Vi stannade i centrum av Simrishamn och fick enligt Vide "en timma och 45 sekunder" på oss att äta eller vad vi ville. Det var lite blåsigt men tack vare solen var det fint att vandra runt i den pittoreska staden. Det blev spridning på passagerarna och besök på olika mat- eller fikaställen.

Några bilder från "Sveriges största" bilmuseum. Vi fick samma dag se två helt olika typer av motormuseum. Här var allt i mycket fint skick och gott om plats.

DeDion Bouton 1905. Encylindrig motor 1060 kubik och 8 hästkrafter. Topphastighet 40 km/tim. Motorn var känd för tillförlitlighet och såldes till andra bilfabrikanter. Visst är den gullig?

Hesketh motorcykel - inte många som visste att den fanns. Lord Hesketh hade på 70-talet ett Formel 1- stall med bl.a. James Hunt som förare. 1980 fick han för sej att bygga en motorcykwel som skulle ge England tillbaka sin status som ledande mc-land. Det lyckades inte så bra, hojen blev alldeles för dyr och var redan förbisprungen av de japanska motorcyklarna.

Även ett par mopeder fanns att beskåda. Kunde inte låta bli att fota dessa skönheter, en Zundapp och en Puch i "mint condition". Nästan för fina för våra tisdagsrundor, eller...

Ronnie Petersson-museet var tillfälligt på plats på Autoseum. Jag var själv som mekaniker ute runt europas tävlingsbanor när Ronnie fanns med. Med tanke på så mycket som kunde visats om honom så blev det en liten besvikelse - åtminstonde för mej.

Vissa  tog några minuter  på att se en separat visning av uppstoppade djur från olka delar av världen. Det är storviltjägaren Kjell Perssons hela trofésamling som man kunde se. Fantastiiska djur och fåglar man bara sett på tv eller bild tidigare. Nu fick man en bättre uppfattning om storlek och utseende.

Efter rundvandringen var det skönt att sitta ner med lite fika, som också finns i museet. Sedan väntade bussen och hemresan efter den fina dagen. Nog hade det varit en bra resa och jag kan tänka mej ett nytt (eget) besök i Simrishamn till sommaren.

Det var årets höstresa, tiden går fort så snart är det dags igen. Vi tackar för denna gången och ser fram mot nästa tillsammans med goda motorvänner.  Sölve och Mats fotade och Sölve står för texten

Finalen för våra tisdagsrundor den 21 september:

Vi var 5-6 mopeder, en lättviktare, 4-5 bilar och två motorcyklar som körde till Skruv som final för tisdagsrundorna. Nästan alla tidigare gånger detta år har det varit enbart mopeder som mött upp vid Amigo. Denna gången blev vi lite fler...

Erland förbereder start med "Neikters"- keps som underlag till hjälmen.  Han körde med sin Express Radexi. Mopedvägen gick över Moshult medan de snabbare fordonen körde den lite längre sträckan via Broakulla.

Bilar, båda vanliga och ovanliga, mopeder och motorcyklar ha anlänt till den mycket fina, camping med mera, i Skruv.

Jan-Erik var redan på plats och hade grillkorv klar när vi andra kom. Han skötte grillningen perfekt.

Alla lät sej väl smaka, jag tror de flesta "tyade" med två eller tre stycken. Med så fin natur och trevliga människor längtar man till nästa gång.
Sölve och Mats fotade och Sölve textade

Vi tackar för denna trevliga kväll och hoppas att vintern inte blir för hård och dryg.  Till våren kör vi igen...

Till startsidan