Startsida
Om denna site
Årsmöten -2009
Årsmöten 2010-12
Årsmöten 2013-14
Stadgar
Kom i håg
Historier
Aktiviteter
Meddelanden
MHRF
Fordon
Köp/Sälj
Resor
Nostalgi
Litteratur
Medlemmar
Gammal reklam
2014

Ett nytt år och motorsäsong har börjat. Nu finns vi även på Facebook, och där är det Bruno som "styr". Om du inte redan har ett Facebookkonto, skaffa ett och sök efter Emmaboda Motorveteraner. Välkommen.

"Glasbilen" är tillverkad på Åfors Glasbruk - som numera är nerlagt. Bilen har en speciell historia som jag skall försöka skriva ner vid något tillfälle/Sölve

Äntligen fick Erling låna vårt exklusiva vandringspris - glasbilen. Olika orsaker har gjort att det tog ända till den 7 april innan det överlämnades av ordförande Vide.
Vid styrelsenmötet på Amigo bestämdes att överlämnandet i fortsättningen skall ske vid årsmötet. Då är vi flera samlade så det kan bli lite mera hörtidligt.


Medlemsrallyt 6 juni        För utskrift finns en PDF-fil här

Med ett alldeles lagomväder samlades mopeder, motorcyklar och bilar vid Vidas kontor, "Thelandergården" i Lindås. Där finns numera också café Sjötorpet i det gamla garveriet. Roligt när gamla byggnader får en chans att leva vidare.
Klockan 10 bar det iväg. En runda på 10 mil för bilar och mc och en annan på 3 mil på grusiga småvägar för mopederna - som var flest i antal.

Efter en fikapaus kom vi fram till dagens mål, att få se en smått otrolig samling av över 100 motorcyklar av alla de sorter. Alla såg ut att vara i riktigt fint skick, och några av dom var precis nya.
Alla var imponerade och tyckte timman där var mycket intressant.

På bilden ser vi mestadels lättare motorcyklar från 50 och 60-talen. Silver- och guldpilar, någon Monark Blå Stinget, Blue Arrow och Blue Fighter. Det suger verkligen att se dessa "ungdomsfordon" .

Ända från 20-talet och framåt fanns härliga hojar att skåda. Man upplever tidens utveckling  i en samlad mix.


Moped- och "lättvikts"-rally 23 augusti.

Det blev riktigt bra!
Vårt mopedrally brottades med vädergudarna - och vi vann till slut. Rallyt blev, trots osäkert väder, riktigt lyckat.  Bilden här intill finns i större .JPG-format att hämta här

Vill Du ha samma i PDF-format, hel A4-sida kan du hämta den här