Startsida
Om denna site
Årsmöten -2009
Årsmöten 2010-
Stadgar
Kom i håg
Historier
Aktiviteter
Meddelanden
MHRF
Fordon
Köp/Sälj
Resor
Nostalgi
Litteratur
Medlemmar
Gammal reklam
2013

Uppdaterad 2013-10-30

Det var en lyckad helg då Emmaboda bjöd in till en "Kulturrunda tema Motor". I synnerhet under lördagen var det många ute och fick se - och lyssna - på olika motorteman. Emmaboda Motorveteraner som har flera hundra olika fordon fanns representerade på olika platser. Nedan ser vi några bilder från "Vulkan", något från Ståhlmotor och Flygt-museet. Från de andra platserna, bl.a. Liljas har vi f.n. inga foton.

Det intressanta Flygt-museet hade både mopeder, mc och stationära motorer att visa denna dag.
Ungefär 300 besökare passade på tillfället.

Härlig bild!

Medlemsrallyt den 6 juni

Nationaldagen körde vi vårt medlemsrally med start och mål intill kyrkan i Långasjö.
Platsen var vald del för att ge omväxling men också för att det fanns andra aktiviteter på området. Solen sken och det var en så´n där riktigt skön sommardag. Vi som kom från Emmaboda-trakten körde gemensamt en "transportsträcka" till startplatsen.

Här börjar blåröken när mopedisterna ger sej av mot Långasjö. Vissa verkar ryka lite extra, kanske dessa gamla mopeder ges lite extra olja?

Jag, Sölve, som skriver detta körde moped. Vi har startat och är ute på småvägarna. Bilar och mc kom iväg strax efter och nedan ser vi några bilder när några bilar tar kurvan ut på vägen.

Mopedrundan var 4,5 mil lång och gick på vägar de flesta av oss aldrig kört tidigare. Ett enda problem, en punktering på vassa stenar strax intill Västergöl (visst var det väl där "Ulrika i Västergöl" bodde). Efterbilen med släp fick ta med moppen och föraren. Vi har på bilden nedan fikat vid hembygdsgården i Älmeboda och ställt upp för ett gruppfoto.

För vår del gick den fortsatta resan problemfritt och man kunde njuta av väder och natur - och att få köra tillsammans med goda vänner i blandade åldrar.

Målgång i Långasjö

När vi rullade in till målet väntade dessa damer vid grillen. Värme fick de från både solen och grillen. Det kom att försvinna över 100 tjocka korvar med bröd ner i deltagarnas knorrande (?) magar. Tack Inga-Britt, Gun och Kerstin.

Alla har kommit i mål och ett par tävlingar skulle få avgöra vem som gör nästa inteckning i vandringspriset "glasbilen". Det blev Erling Karlsson som på Fenix den 5 augusti (ändrat datum) får ta hand om den ett år.

Erling gratuleras av ordförande Vide.

Tack till alla som ställt upp och gjort vårt rally möjligt.

Text av Sölve som fotade och också fick bilder av Mats.


Vi körde traditionellt vårt moped/98-rally. Du kan se/laddaner/skriva ut ett A4 PDF som du hittar här.


Vi gjorde en intressant höstresa till VOLVO-museet. Du kan ladda ner både pdf-filer och jpg: PDF1   PDF2   JPG1   JPG2. Det är två lika bilder men i olika format